hidden hit counter
Реални индекси нето зарада, м/м-1
Chart.

Актуелности

Београд, 25. август 2016. 

Специјална публикација „Виноградарски атлас“, аутора доц. др Драгослава Иванишевића, дипл. инж. – мастер Дарка Јакшића и проф. др Наде Кораћ, у издању Републичког завода за статистику  је добила награду „PRIX DE l’OIV 2016, организацијеOrganisation Internationale de la Vigne et du Vin„  (OIV) у категорији монографија.

Церемонија додела награда одржаће се 17. октобра 2016. у просторијама OIV-а, у Паризу.

◊◊◊

Београд, 13. јул 2016. 

Републички завод за статистику је у првој половини 2015. године, уз подршку Међународне организације рада, спровео истраживање „Транзиција младих од школе до посла” (School to work transition survey – SWTS). Циљ истраживања је да расветли пут „транзиције” младих од завршетка школе до проналажења првог релативно трајног и сигурног запослења, дужину трајања те транзиције, као и детаље попут задовољства младих људи послом који обављају, о њиховим условима рада, о усаглашености квалификација стечених образовањем са потребама посла на ком раде, о висини просечне зараде, као и о тешкоћама са којима се сусрећу приликом тражења запослења, у случају да су незапослени, и о разлозима велике стопе неактивности младих на тржишту рада.
Извештај Међународне организације рада о резултатима истраживања SWTS је представљен на конференцији одржаној 11. јула 2016. године, у хотелу „ Crown Plaza “, у Београду.

Извештај „Транзиција младих од школе до посла” можете преузети овде.

◊◊◊

Београд, 20. мај 2016. 

Објављена је публикација “Предузећа по величини и предузетници у Републици Србији, 2010-2014.“  

◊◊◊

Београд, 18. мај 2016. 

Спровођење Анкете о приходима и условима живота почело је 16. маја 2016. године на територији читаве Србије и трајаће до средине јула. Молимо сва домаћинства која су одабрана у узорак да нашим анкетарима дају тражене податке.

◊◊◊

Београд, 18. мај 2016.

У публикацији Избори за народне посланике Народне скупштине Републике Србије, април 2016.

Републички завод за статистику објављује резултате избора за народне посланике Народне скупштине, до нивоа града/општине.

◊◊◊

Београд, 16. мај 2016. 

Поштовани корисници, 

На страници Најчешће постављена питања објављени су одговори на ваша питања и коментаре које сте упутили приликом учешћа у Истраживању о задовољству корисника, 2015.